Oldalak

2017. július 18., kedd

Katasztrofális nézettséget értek el az animék hétfőn

2017. július 17. kurva szarul sikerült a német ProSieben MAXX csatorna számára. A délutáni animeblokk teljesítménye botrányosan gyenge lett, ami az Inuyashat is érintette.


A hétköznap délutánonként vetített animék tegnap szokatlanul rosszul teljesítettek. Egyetlen kivételtől eltekintve mindegyik sorozat csatornaátlag alatti számokat produkált. 14:50-kor a Conan, a detektív ismétlésére mindössze 20 ezer néző volt kíváncsi, ami 0,4%-os közönségarányt eredményezett. Alig egy órával később a Sámán király ugyancsak 20 ezer nézőt vonzott, a közönségarány azonban lecsökkent 0,1%-ra a célközönségnél. 16:40-kor kezdődött az Inuyasha 2. része, ami szintén csak 20 ezer nézőt ültetett a képernyők elé. Ami viszont teljes kudarc, hogy ez 0,0%-ot produkált, tehát technikailag olyan, mintha a fiatalok közül senki sem nézte volna. Ez az eredmény egyszerűen pocsék, sőt felháborító, főleg annak tükrében, hogy pénteken az első rész 2,5%-ot hozott. A németek teljesen megőrültek? Ezt a kiváló animét hagyják a süllyesztőbe zuhanni?


17:05-kor a Naruto Shippuden 70 ezer nézőt izgatott 1,3% mellett, ami még mindig a csatornaátlag alatt van. 18:00-tól Conan, a detektív szintén 70 ezer krimirajongót nyert meg magának 1,3% mellett. A tegnapi napra egyedül a One Piece 523. része lehet büszke, ami 18:50-kor kezdődött. 130 ezer nézőt szedett össze magának, amivel a célközönség körében 2,3%-ot ért el. Ez ugyan jobbnak tűnik a többi animéhez képest, ám múlt hét pénteken még 280 ezren nézték. Vagyis 150 ezer néző eltűnt a fenébe.


Szerencsére ezek a rossz nézettségek nem számítanak átlagosnak. Normál esetben nagyon is szép eredményeket produkálnak az animék a németeknél. Ugyanakkor elgondolkodtató, hogy miért vannak ilyen kiugrások. Nem szeretek ilyen negatív tendenciákról írni, mert ha idehaza ezt meglátják, akkor elkönyvelhetik, hogy az animékre nincs igény, felesleges költeni rájuk és a tévében vetíteni, holott ez nem igaz. Néha vannak hullámvölgyek, de ebből messzemenő következtetést még nem szabad levonni. Remélem, hogy ebből nem lesz rendszer, mert elkeserítő a kedvenc animém mellett egy nagy nullát látni...

Adatok forrása: MAnime.de, Anime2You

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése